Decor rustic de toamna

7

Tutorialul de astazi este dedicat realizarii unei piese decorative pentru centrul mesei, piesa decorativa care evoca anotimpul in care ne aflam. Cu cateva zile in urma am primit de la un vechi prieten un saculet de nuci abia culese din gradina lui de la tara. Am ales cateva dintre acestea pentru proiectul de fata, pe celelalte le voi folosi, in timpul iernii, pentru diferite prajituri.

1

Pentru realizarea acestui proiect ai nevoie de

– nuci

– lumanari (vezi foto), recomand lumanari parfumate

– cutit

– bricheta

– un vas decorativ adecvat

– sfoara alba (am gasit utila sfoara folosita la legat carnea pentru friptura, pentru ca este deja ceruita sau, daca aveti rabdare, puteti desface o lumanare obisnuita si utiliza fitilul acesteia).

Etape

  1. Pentru inceput aprindeti lumanarile pentru a se topi ceara. Aprindeti 5 lumanari pentru 4 nuci si lasati-le in loc sigur la vedere, pentru a evita orice accident.

2

2. Desfaceti, cu ajutorul cutitului (din nou atentie!) 4 nuci, in jumatati cat se poate de perfecte. Incercati sa alegeti nucile cu diametru mai mare, sunt mai usor de desfacut.

3

3. Acum sa preparam fitilul. Taiati 4 bucati de sfoara de aproximativ 6-7 cm. Lungime si faceti un nod la capat.. Introduceti bucata de sfoara in jumatatea de nuca.

4

4.  In sfarsit, pasul cel mai important. Cand lumanarile, aprinse mai devreme, sunt topite bine, puteti turna, cu ceara topita, jumatatile de nuca. Tineti, cu cealalta mana, fitilul vertical si centrat, apoi suflati cateva secunde peste ceara topita pentru a grabi timpul de intarire. Tineti fitilul pe pozitie pana ceara revine la culoarea alba initiala.

5

Incercati sa potriviti culorii nucilor, un vas cu o culoare si textura asemanatoare si rezultatul va fi deosebit.

6Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *